Fogfehérítés

Hogy zajlik a fogfehérítés? ​

A fogfehérítést megelőzően el kell látni az érintett terület esetleges szuvasodásait, illetve kicserélni a nem megfelelő zárású töméseket. Célszerű fogkőeltávolítást végezni, egyrészt a fogágy egészségének megőrzése érdekében, másrészt hogy szabaddá tegyünk minden fogfelszínt a fehérítés számára. Ezután felhelyezésre kerül egy ínyvédő anyag, hogy a lágyszöveteket minél jobban óvjuk. Ezt követően kerül sor magára a tényleges fogfehérítésre, amikor a fogfehérítő anyagot a fogfelszínekre juttatjuk, majd ezt egy speciális, erre kialakított lámpával egyszer, szükség esetén kétszer 15 percig megvilágítjuk. Végül a fogfehérítő anyagot lemossuk és az ínyvédőt eltávolítjuk.

Mennyi időt vesz igénybe a fogfehérítés?

A fogfehérítés minden szükséges előkészületével és magával a beavatkozással együtt mintegy egy órát vesz igénybe.

Fájdalmas a fogfehérítés? Ártalmas?

A fogfehérítés szakszerűen végezve minimális kellemetlenséggel járó beavatkozás. A fogfehérítés észszerű gyakorisággal alkalmazva nem károsítja a fogakat. Fontos viszont, hogy a beavatkozást megelőzően az érintett fogak esetleges szuvasodásait töméssel kell ellátni, illetve a már meglévő, de nem kielégítő zárású töméseket újakra kell cserélni.

Mire kell figyelni fogfehérítés után?

A fogfehérítést követően körülbelül egy hétig ajánlott nem fogyasztani erősen színező élelmiszereket, többek között vörösbort, kávét, teát, csokoládét. Célszerű ezen időszak alatt a dohányzást is kerülni.

Milyen gyakran ajánlott a fogfehérítés? ​

A fogfehérítés hatása megfelelő táplálkozás esetén évekig kielégítő eredményt nyújt.

Kinek ajánlott a fogfehérítés?

A fogfehérítés esztétikai beavatkozás. Egyéni esztétikai igények szerint válhat szükségessé az elvégzése.

Elvégezhető a fogfehérítés otthon?

Van lehetőség a fogfehérítés otthonilag elvégezhető formájára is. Ebben az esetben a rendelőben egy, a páciens fogazatára egyénileg kialakított sín kerül elkészítésére, és ennek segítségével a fogfehérítő anyag otthon, egyénileg a fogakra juttatható. Ezen megoldás előnye, hogy kényelmesebb, viszont hatékonysága elmarad a rendelői beavatkozásétól.

Bezár